«El veritable responsable de la pèrdua de recursos del poble d’Almacelles es diu Josep Ibarz»

"ERC no té res a veure en tot aquest entrellat d’ajudes que vostè reclama, ja que cap d’aquestes ajudes han estat sol·licitades des que el partit ocupa la presidència de la Diputació"

Josep Ibarz, alcalde d'Almacelles
Josep Ibarz, alcalde d'Almacelles | ACN
Ignasi Comella
23 de gener del 2020
Ja fa massa dies que l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, utilitza els mitjans de comunicació com a medis d’autopropaganda per treure pit i culpar el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i al seu partit, ERC, de la retallada de recursos cap al nostre poble; oblidant, segons sembla, que la Diputació de Lleida també està governada per Junts per Catalunya, en un executiu en forma de coalició. 
 
Li recordem també que dies abans que ERC assumís la presidència de la Diputació de Lleida (12 de Juliol), els seus companys de partit i del govern que ell mateix compartia, van repartir-se a dit quasi un milió d’euros entre els seus propis Ajuntaments, i tot això quan la Diputació encara estava presidida per una alcaldessa convergent, tot i que ERC ja havia guanyat les eleccions.
 
Davant d’això, li preguntem al sr. Ibarz:
Com és que vostè no va vetllar per Almacelles en aquell moment i va demanar, tal com van fer els seus companys, aquests ajuts a les juntes de Govern que van tenir lloc l’1 i el 4 de juliol de l’any passat, quan vostè encara era diputat?
 
Parlem clar senyor Ibarz! ERC no té res a veure en tot aquest entrellat d’ajudes que vostè reclama, ja que cap d’aquestes ajudes han estat sol·licitades des que ERC ocupa la presidència de la Diputació. Són compromisos de l’anterior equip de govern, del qual vostè en formava part, i no va vetllar al seu moment per adjudicar-se-les. Sap que no pot parlar que la Diputació li ha retirat ajudes a l’Ajuntament d’Almacelles, perquè mai van ser finalment concedides.
 
Per tant, alcalde, ens atrevirem a dir, que tot això del que vostè parla no és pas una qüestió entre l’ajuntament d’Almacelles i la Diputació de Lleida. Més aviat es tracta d’un pols entre vostè i els seus companys de partit. I si és cert el que diu i pensa portar al contenciós la Diputació de Lleida, (Junts i ERC), ens agradarà veure com li responen els seus companys de partit, els quals, pel que sembla, de moment no li donen suport.
 
Senyor Josep Ibarz, com alcalde que és d’Almacelles, des de la secció local d’ERC li farem costat en tot el que suposi una millora pel nostre poble i la seva gent; i li demanem si us plau que prioritzi arreglar les escales de l’escola. I si això suposa no comprar patis per a fer aparcaments, o finques per a fer horts, doncs no ho faci. Primer arregli les escales, que durant massa temps no ho ha fet, ni quan disposava dels ajuts directes de la Diputació, i desprès faci les coses de capritx.
 
I finalment Sr. Ibarz, assumeixi les seves responsabilitats, prioritzi el seu poble per davant la seva persona i deixi de contaminar els mitjans de comunicació, les xarxes socials i la ciutadania amb notícies falses que només són fruit de la seva incompetència i desmesurat afany de protagonisme.
 
Ignasi Comella
President de la SL d’ERC Almacelles.