Alerta pel creixement dels rius del marge esquerre del Segre, on ja hi ha petites inundacions

Es recomana evitar la mobilitat per aquesta zona

Redacció
23 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:19h
Els accessos al Segre a Balaguer, tallats
Els accessos al Segre a Balaguer, tallats | Àlvar Llobet
El comitè tècnic del pla Inuncat reunit a les 6 del matí ha decidit aixecar la restricció que impedia dormir a plantes baixes dels habitatges situats a la zona inundable del Baix Ter i també obligava al confinament a la resta de la conca. Aquesta decisió es basa en la informació de l'Agència Catalana de l'Aigua sobre l'estat actual de les conques.

Ara bé, Protecció Civil alerta del creixement del Llobregat, el Siurana i els rius del marge esquerre del Segre (Sió, Corb, Ondara i Set), així com la resta de la conca a les comarques d'Urgell, Pla d'Urgell, Segarra, Garrigues i Noguera, on s'han tancat els accesos al Segre al seu pas per Balaguer. La pluja fa créixer els cabals i hi ha algunes afectacions en curs, amb inundacions petites de l'entorn. És per això que recomana evitar la mobilitat per aquesta zona.

Tot i que la situació s'ha estabilitzat, el Servei Meteorològic preveu que es mantinguin les precipitacions les properes hores, i per això Protecció Civil demana mantenir la precaució per si es produís un nou increment de cabals.

En aquest sentit, reclama supervisar zones inundables fins a nou avís i en funció de les previsions meteorològiques i de l'Agència Catalana de l'Aigua.