Tallada la LV-9124 a Castell de Mur per una esllavissada que ha afectat un vehicle

Desenes de persones i l’estació de Port Ainé segueixen sense subministrament elèctric i es necessiten cadenes per circular pel Port de la Bonaigua

El tall de carretera LV-9124, ahir al vespre
El tall de carretera LV-9124, ahir al vespre | Cedida
23 de gener del 2020
La carretera LV-9124 està tallada des d’ahir al vespre al terme municipal de Castell de Mur per una esllavissada de roques, que s’ha produït en un punt molt proper on a l’abril de 2018 dos veïns del municipi van perdre la vida en una greu esllavissada. El despreniment de roques va trencar el vidre lateral i el retrovisor d’un vehicle que estava aturat just davant del tall de carretera. El conductor en va sortir il·lès.

En declaracions a Pallars Digital, l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha assegurat que “no hi ha hagut una desgràcia perquè no havia de passar”. Navarra i el diputat Marc Baró es troben des de primera hora del matí a la zona per tal d'analitzar la situació i garantir la seguretat de les persones, ja que el perill de noves esllavissades és latent.

Segons el Servei Català de Trànsit, el temporal Glòria també manté l’afectació viària a la C-28 al Port de la Bonaigua, on aquest matí són necessàries les cadenes per circular. 

Per un altre costat, bona part de les desenes de clients d’Endesa que ahir es van quedar sense llum als municipis de Tírvia, la Vall de Cardós, Farrera i Alins continuen avui sense subministrament elèctric. Molts d’aquests veïns, a més, no disposen de cobertura telefònica i es veuen obligats a baixar fins a Llavorsí per tenir connexió.

En aquest sentit, l’estació de Port Ainé ha anunciat aquest matí que manté tancades les instal·lacions per manca d’electricitat. La previsió meteorològica apunta que les precipitacions continuaran caient aquest dijous, tot i que han de remetre al vespre.

Ampliarem la informació