Marxa enrere en el tancament de la línia de P3 a l'escola Cervantes de Lleida

El Departament d'Educació i la Paeria treballaran de forma cooperativa pel futur del centre

Redacció
21 de gener del 2020
Actualitzat a les 21:52h
Educació mantindrà l'oferta de P3 a l'escola Cervantes de Lleida de cara al curs 2020-2021. Així s'ha fet saber aquest dimarts després que la setmana passada es comuniqués que l'any que ve no s'obriria aquesta línia i es comencessin a disparar les veus d'alarma de la comunitat educativa davant un imminent tancament d'aquest centre.

El Departament i la Paeria treballaran de forma cooperativa pel futur de l'escola. A més a més es revisarà el mapa escolar de la ciutat on també es valorarà la funció de l'escola Cervantes, en el marc de la lluita contra la segregació escolar. L'alcalde Miquel Pueyo ha dit que s'introduiran "reformes profundes" en el funcionament del centre i es farà una "actuació intensiva" sobre l'edifici vell.

Tant la Paeria com el Departament d'Educació crearan una taula de diàleg i planificació en la que també hi participaran la comunitat educativa, les famílies i les entitats vinculades a l'escola i al barri per fer una prospecció del futur del centre i abordar les actuacions urgents per revertir la situació actual de segregació.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que el Pacte de Ciutat per a la Millora de l'Educació ha de ser "l'escenari per acordar les grans decisions" que permetin una "distribució de les famílies que faci una ciutat més cohesionada i integradora". Pueyo ha comunicat personalment al claustre de professorat de l'escola Cervantes que el grup de P3 no es tancarà ni s'iniciarà cap "procés unilateral de tancament de l'escola".