Diputació

Talarn minimitza les diferències entre ERC i JxCat i confia en un pacte de legislatura «estable»

Admet que li va doldre que els comuns no volguessin entrar al govern provincial

per ACN / Àlvar Llobet , Lleida, 19 de gener de 2020 a les 11:00 |
Joan Talarn amb Jordi Latorre, a la Diputació | ACN
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, considera que els dos partits que formen el govern de la institució tenen clar que estan treballant pels municipis, "siguin del color que siguin" i que per això hi ha entesa entre ERC i JxCat. Entrevistat per l'ACN, Talarn confia en l'estabilitat de l'acord de govern fins a final de mandat malgrat les diferències polítiques que "segur que es produiran, sobretot quan s'atansin les eleccions municipals".

Talarn també reconeix que li va doldre que els comuns renunciessin a entrar al govern i no es reproduís així un acord com el de la Paria. En aquest sentit, assegura que la porta encara està oberta.


Per Joan Talarn, tot i que la Diputació es pot considerar com una "eina política" no té la mateixa consideració que un Parlament o una Generalitat. Aquest factor, creu que és el que ha motivat l'entesa amb els seus companys de govern, JxCat, "perquè estem treballant pels nostres municipis". Això no obstant, està convençut que al llarg del mandat es produiran diferències polítiques, sobretot quan s'atansin les eleccions municipals i afegeix que això "és lògic que sigui així". Als municipis però, Talarn remarca que hi ha "ciutadans de tots els colors i els diners els han d'arribar a ells".

El president de la Diputació diu que ERC i JxCat són els "extrems polítics" del territori, perquè uns són un partit d'esquerres i l'altre de dretes, fet que ocasiona que cadascú "tingui el seu posicionament polític i la seva manera de treballar". Talarn matisa però, que "això és lògic que sigui així en un país normal" i veu en aquesta "capacitat d'alternativa" com una oportunitat molt bona pel territori.


Les desavinences que cada cop són més freqüents entre els dos grans partits sobiranistes en l'àmbit nacional "són menys agreujades al territori", considera Talarn. En aquest sentit, remarca la importància del fet de l'objectiu compartit per la independència tot i que el país futur que desitgen sigui diferent.

 

Participació