Pressupostos

El nou pressupost de la Diputació puja fins als 133 milions, tres més que l'any passat

Es crearà un pla estratègic de subvencions i una mesa amb membres de tots els partits per decidir el caràcter d'urgència

per Redacció , 18 de gener de 2020 a les 11:10 |
Imatge del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn | ACN
El govern de la Diputació de Lleida, d'ERC i JxCat, ja ha tancat el pressupost per al 2020 i la xifra serà d'uns 133 milions, 3 més que l'any passat. Tal com ha avançat el president Joan Talarn en una entrevista a l'ACN, un cop els comptes estiguin validats per Intervenció, hi haurà un termini de 10 dies perquè els grups polítics facin les seves aportacions i la previsió és que a mitjans de febrer es debatin i s'aprovin.

Per primera vegada, es crearà un pla estratègic de subvencions, que no serà aprovat només per l'equip de govern sinó que convocarà una "mesa" amb tots els grups per decidir les convocatòries. Això farà que els ajuts d'urgència als municipis estiguin regulats per aquesta mesa, "i tothom vegi que es fa amb transparència".


L'equip de govern de coalició de la Diputació de Lleida ha aconseguit tancar aquesta setmana el pressupost per aquest any. Ho ha fet un mes més tard de quan es van tancar el de 2019. Talarn ha explicat que ara el departament d'intervenció ha de dir si són "correctes" o no i després els faran arribar a la resta de grups per tal que hi puguin fer les seves aportacions. La previsió es que es puguin debatre i aprovar en ple a mitjans de febrer.

Segons el president, enguany s'ha tardat més pel canvi respecte als pressupostos de l'any anterior, ja que s'ha volgut fer un anàlisi per adaptar-los als projectes del nou equip de govern. "No volíem fer una continuïtat" sinó que s'han reelaborat moltes de les partides i actuacions previstes, ha remarcat Talarn.


En aquest sentit, assenyala que canviarà la manera com es farà arribar el pressupost als ajuntaments per la qual cosa hi haurà unes convocatòries destinades als consistoris molt més "taxades, igualitàries, transparents i equitatives". Talarn remarca que és en aquest punt on s'han fet els "tocs fonamentals" que s'emmirallen en el model de "governança republicana" que va anunciar que aplicaria a la manera de fer de la corporació durant el seu ple d'investidura al juliol de l'any passat.

 

Participació