La Paeria aprova els pressupostos de manera definitiva amb els vots del tripartit

Els membres de l'executiu voten a favor dels nous números per al 2020

Postius i Pueyo, abans del ple
Postius i Pueyo, abans del ple | Àlvar Llobet
15 de gener del 2020
Actualitzat a les 19:01h
El govern tripartit de la Paeria ha aprovat aquest dimecres en ple extraordinari els pressupostos del 2020. Els vots dels 15 membres de l'executiu de Miquel Pueyo ha estat suficients per tirar endavant els números, que han rebut 11 vots en contra de les formacions de l'oposició. 

El debat al ple s’ha centrat en les dues reclamacions existents, presentades per un particular i pel grup municipal del PSC, que qüestionava el contingut de l’Annex d’Inversions, la reducció de l’amortització de deute i els fons destinats a projectes participatius i a entitats socials i culturals.

La tinent d’alcalde de Recursos Municipals, Hisenda i Salut i regidora d'ERC, Montse Pifarré, ha considerat adequades les previsions pressupostàries pel que fa a les inversions, tenint en compte que es tornarà a demanar una sol·licitud de subvenció a l’Agència Catalana de Residus pel projecte de nova deixalleria aquest any 2020 i que s’incorporaran les subvencions del projecte del Museu Morera al pressupost a través dels romanents dels comptes del 2019.

A més, s’ha mostrat “convençuda i orgullosa” de l’aportació d’1,2 milions d’euros que farà la Paeria per fer possible el nou edifici de l’escola de Pinyana, fórmula que el PSC qüestiona.

La voluntat de la Paeria per a l'any 2020 és "posar ordre en les despeses", renegociar el deute i reduir l'endeutament per a "sembrar de cara al futur". Per fer-ho, el pressupost redueix totes les que poden considerar-se "supèrflues", com són "les protocol·làries, l'aparcament gratuït per als regidors, la revista municipal i àpats i torronades".