Pinten la bandera espanyola a la seu d'ERC Solsona i pengen un cap de porc a la porta

També han enganxat un cartell on s'hi pot llegir 'No heu après res de la història'

Redacció
15 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:53h
Imatge de les pintades a la seu d'ERC
Imatge de les pintades a la seu d'ERC | cedida
Dues persones han pintat la bandera espanyola a l'accés de la seu d'ERC a Solsona i han penjat un cap de porc de broma a la porta d'entrada. A més, també han enganxat un cartell on s'hi pot llegir "No heu après res de la història". La policia local ha enxampat dues persones, que serien els autors materials dels fets.

La protesta arriba després que l'abstenció d'ERC, que ha permès investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. En una piulada a Twitter, el CDR Solsonès s'ha desmarcat de l'acció, tot i que defensen la protesta, la crítica política i la llibertat d'expressió. La policia local de la ciutat ha identificat els individus que han atacat l'edifici. 
 
L'ajuntament ha presentat denúncia per danys a la via pública

En declaracions a NacióSolsona, l'alcalde, el republicà David Rodríguez ha explicat que no hi ha danys a la seu d'ERC, i com a molt es podrien plantejar fer una denúncia per injúries, però que el mal s'ha produit a la via pública i aquí, "l'ajuntament ha presentat denúncia als Mossos per que les despeses que generi netejar tot això es pugui cobrir". Ha confirmat que s'han identificat dues persones com a presumptes autores dels fets però també podria ser que hi hagi més gent involucrada en els fets.

Immediatament la xarxa s'ha omplert de mostres de suport i comentaris al voltant d'aquesta acció.