Pressupostos

L'habitatge, la crisi climàtica i la participació, les condicions dels comuns per avalar el pressupost de la Diputació

El grup considera "imprescindibles" aquests tres eixos

per Redacció, 13 de gener de 2020 a les 16:11 |
Moya i Ferré, aquest dilluns a la Diputació de Lleida | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup d'En Comú Podem (ECP) a la Diputació de Lleida ha plantejat a l'equip de govern d'ERC i JxCat diferents requeriments relacionats amb l'habitatge social, la transició energètica i la participació ciutadana i democràtica per tal que la formació es pugui plantejar abstenir-se o acabar donant suport al pressupost de la diputació per al 2020.

La diputada Elena Ferre considera que aquestes propostes formen part de l'"ADN" del grup i, per això, les considera "imprescindibles" en un pressupost que ECP vol que sigui "progressista i just". Així ho ha traslladat aquest dilluns Ferre, acompanyada portaveu d'En Comú Podem Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Jaume Moya, als dos partits que conformen el govern de la institució.


ECP defensa que totes les Administracions públiques han de treballar per pal·liar la situació d'emergència habitacional actual. Per això, la formació sosté que el pressupost 2020 de la Diputació de Lleida ha de preveure programes en l'adquisició d'habitatges mitjançant el dret de tanteig i retracte del Decret Llei 1/2015 i la compra a preu per sota mercat, amb l'objectiu d'ampliar el parc municipal d'habitatge dels municipis del territori.

Ferre considera que els comptes han de contribuir a fomentar el lloguer municipal i la rehabilitació i el condicionament d'habitatges i, així, ha recordat que "aquest tipus de partides ja existeixen en altres diputacions del país". Així mateix, ECP exigeix que el pressupost inclogui programes de transferències de capital a famílies i a entitats sense afany de lucre, fomentant habitatge d'inclusió social, a les víctimes de violència masclista i a altres col·lectius desafavorits.

 

Participació