Solsona recorda Xavier Jounou deu anys després de la seva mort

Durant aquesta setmana es publicaran fragments d’escrits seus a les xarxes socials

1200_1578906584Xavier_Jounou_Pastorets
1200_1578906584Xavier_Jounou_Pastorets
Redacció
13 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:16h
“Per anar caminant cap a la Solsona que volem, tots fem falta. M’engresca pensar que puc ajudar, amb vosaltres, a fer la nostra ciutat, i cada dia més, un lloc bonic per viure i treballar. (...) Una Solsona oberta i acollidora, on el progrés econòmic, cultural i mediambiental sigui notable”.

Aquest és un dels fragments dels escrits de Xavier Jounou que aquesta setmana el consistori solsoní publicarà a les xarxes socials per recordar la figura de l’alcalde i fill predilecte de la ciutat a títol pòstum amb motiu del desè aniversari de la seva mort. Aquestes cites s’acompanyaran de retrats de l’homenatjat fets per Víctor Pallarès.
Xavier Jounou i Bajo (Solsona, 1959-2010) va morir el 13 de gener del 2010 en no poder superar un càncer de pàncrees. Era alcalde des del juny del 2007, tot i que la seva trajectòria política va ser la més llarga dels regidors de la corporació d’aleshores, ja que havia entrat a l’Ajuntament el 1995 com a portaveu d’ERC. La seva vocació de servei al poble, que compaginava amb la dedicació al camp, es va fer palesa també amb la seva vinculació al teixit associatiu local: el CB Solsona, l’Agrupament Escolta Pare Claret, el Grup de Teatre Lacetània i l’Orfeó Nova Solsona són algunes de les entitats de les quals va formar part Jounou.

En un Ple convocat el mateix dia de la seva defunció, l’Ajuntament va aprovar proclamar-lo fill predilecte de Solsona com a agraïment oficial als serveis prestats en l’àmbit públic i de la pròpia col·lectivitat.

En la moció de condol es posava en relleu que Xavier Jounou havia deixat “empremta entre tots els conciutadans que l’hem tractat, tant des del vessant personal com polític” i que, en tots els seus actes, havia evidenciat, “en tot moment amb coherència i tenacitat, la seva fèrria defensa dels valors identitaris de Solsona i Catalunya”. A partir d’un procés participatiu impulsat per la Taula d’Entitats Solsonines per dedicar un espai públic de la ciutat al desaparegut batlle, es va decidir posar el seu nom al Casal Cívic de Solsona.

#XavierJounou10anys

Per recordar la figura de Xavier Jounou, de dilluns a divendres es publicarà diàriament a les xarxes socials municipals una imatge seva que l’identifiqui amb algun aspecte que el caracteritzés i algun fragment d’escrits seus representatius del seu pensament i visió política amb l’etiqueta #XavierJounou10anys.