Els polèmics tuits del nou ministre de Cultura sobre Catalunya

José Manuel Rodríguez Uribes qualificava el fet de parlar "d'exili, asil o presos polítics" com una mostra d'"ignorància" i "insensibilitat":

Rodríguez Uribes, nou ministre de Cultura.
Rodríguez Uribes, nou ministre de Cultura. | Europa Press
NacióDigital
12 de gener del 2020
El nou govern a la Moncloa s'ha constituït amb la promesa d'abordar el diàleg amb Catalunya i posar fi a la judicialització del conflicte polític. Així ho anunciava Pedro Sánchez durant el debat d'investidura com una mostra d'acostament als independentistes catalans, i en especial a ERC amb qui ha acordat la mesa de diàleg. Ara bé, el perfil elegit per ocupar el ministeri de Cultura no sembla encaixar gaire amb aquestes línies. 

El novembre del 2017, quan el procés vivia uns dels seus mesos més intensos i encara es refeia de les imatges de l'1-O, el valencià José Manuel Rodríguez Uribes i futur ministre de Cultura piulava que parlar "d'exili, asil o presos polítics" era una mostra d'"ignorància" i "insensibilitat":
  En un altre tuit, el catedràtic de Filosofia del Dret, defensava que la desobediència civil "no és un dret, però sí una honorable posició ètica i política". A més que també la definia els paràmetres d'aquesta mateixa, dient que les protestes sobiranistes no s'emmarcaven dins de la desobediècia civil com a tal:
  Pel que fa a la qüestió de l'autodeterminació, Uribes deia el següent: