El programa «Esport Blanc Escolar» es reprendrà el proper dilluns

Els consells comarcals de l’Alt Pirineu i Aran han decidit aixecar l’aturada després que el Govern s’hagi compromès a pagar, avui mateix, la subvenció pendent del 2018

10 de gener del 2020
La setena edició del programa es durà finalment a terme
La setena edició del programa es durà finalment a terme | Josep M. Montaner
El programa Esport Blanc Escolar (EBE) 2020, aturat des de dimecres pels retards en els pagaments de les edicions de 2018 i 2019, es reprendrà el proper dilluns 13 de gener. Segons ha pogut saber Pallars Digital, els consells esportius de l’Alt Pirineu i Aran han decidit aquest migdia aixecar l’aturada després que aquest matí el Govern s'hagi compromès a fer efectiu avui mateix el pagament de la subvenció pendent de l'any 2018.

La decisió s’ha pres després de la reunió mantinguda aquest migdia a Tremp entre el director general del Consell Català de l’Esport, Toni Reig, i el president de l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida (Actell), Joan Ubach. En aquesta trobada els consells esportius han aconseguit una sèrie de compromisos que han propiciat el desbloqueig de la situació, entre els quals, el pagament de la subvenció de l’any 2019 durant el primer trimestre de l’any en curs.

Entre altres mesures, el Consell Català de l’Esport també s’ha compromès a revisar l’import assignat als consells esportius per a la gestió del programa Esport Blanc Escolar. Els consells esportius també han demanat que es prioritzi la revisió de les justificacions d’aquelles entitats que s’acullen al programa d’esquí escolar. També han arrencat el compromís del Govern a que la bestreta sigui del 100%, ja que actualment el Govern paga d’entrada el 80% de la subvenció.

Finalment, s’ha acordat la creació d’una taula de treball des d’on el Govern haurà de presentar als consells esportius que gestionen el programa Esport Blanc Escolar un cronograma del procés de la subvenció de l’any 2020. El Govern ha fet aquest anunci l’endemà de qualificar de “xantatge” la decisió dels consells esportius de paralitzar les activitats del programa d’esquí escolar i de fer una crida a la “responsabilitat” perquè aquest es pugui reprendre amb la “màxima diligència” possible.

Es podran recuperar totes les sessions

L’inici del programa a la demarcació de Lleida estava previst pel passat dimecres 8 de gener, quan el primer grup d’alumnes de la ZER Alt Pallars Sobirà s’havia de desplaçar a l’estació de muntanya de Tavascan per realitzar les primeres classes d’esquí nòrdic. Les sortides d’aquesta setmana al Pallars s’han anul·lat al complet, però es podran reprogramar en la seva totalitat a partir de la setmana que ve. 

El programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern en la població infantil de 3r i 4t de primària de les comarques pirinenques. Aquest curs arriba a una xifra total prevista de 2.688 alumnes, 285 més que l'any passat, d’un total de 60 centres educatius pirinencs. El programa beneficia novament totes les escoles públiques i concertades de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d'Aran.