La fiscalia demana als Mossos un informe sobre la despenjada de la bandera espanyola de la Paeria

El ministeri públic ha obert una investigació arran de la denúncia de Ciutadans

Redacció
09 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:38h
El balcó de la Paeria sense la bandera espanyola
El balcó de la Paeria sense la bandera espanyola | ACN
La fiscalia de Lleida ha demanat als Mossos d'Esquadra un informe sobre la despenjada de les banderes espanyoles de la façana de la Paeria que dóna a l'avinguda Blondel. El ministeri públic ha obert una investigació arran de la denúncia que Ciutadans li va fer arribar dimarts en què el grup municipal demanava investigar com i qui va arriar la bandera espanyola de la segona planta de l'Ajuntament de Lleida i va despenjar la de la terrassa de la quarta planta de la Paeria, el 3 de gener. Quan arribi l'informe, la fiscalia decidirà si segueix investigant i pren declaració a algun implicat o testimoni o si arxiva el cas.

En l'escrit presentat aquest dimarts al matí a la fiscalia, Ciutadans demana que s'investigui si la concentració i tall de l'avinguda Blondel del 3 de gener estava autoritzada i si la participació de càrrecs públics en manifestacions convocades de manera "irregular" pot ser constitutiva de delicte o infracció administrativa.

També sol·liciten que s'investigui "com pot ser que tres encaputxats accedissin a l'Ajuntament, quan es comptava amb mesures addicionals de seguretat, despenjant i enduent-se símbols nacionals". Així, pregunten al ministeri públic si és constitutiu de delicte i que s'investigui la participació i responsabilitat de Pueyo així com la seva possible autorització o permissivitats en aquestes accions.

Per una banda, denuncien, es va despenjar la bandera espanyola del segon pis de la Paeria i es va sostreure la bandera espanyola del quart pis que dóna a l'avinguda Blondel. En aquest sentit, Ciutadans demana a la fiscalia que s'investigui si la bandera espanyola trobada al despatx de Junts per Catalunya va ser la que es va sostreure de la quarta planta, la qual cosa consideraria una "prova sòlida" per deduir que va ser sostreta per persones afins a aquest grup municipal.

Pel que fa als delictes concrets, Ciutadans demana que s'investigui si els fets són constitutius d'un delicte d'ofensa als símbols espanyols (multa de set a dotze mesos) o d'invasió de l'Ajuntament (de tres a sis mesos de presó o multa de sis a dotze mesos). També proposen una multa d'un a tres mesos per haver sostret la bandera i, en concret, a l'alcalde de Lleida una multa de vuit a dotze mesos per, com a responsable de la seguretat ciutadana, no haver actuat per evitar la "invasió" de l'Ajuntament.