Turisme

La Reserva Natural d'Utxesa frega els 10.000 visitants durant el 2019

Un 34% de les visites va participar en alguna de les activitats organitzades durant l'any passat

per Redacció, 8 de gener de 2020 a les 23:40 |
Pla obert on es pot veure des d'una avioneta el pantà d'Utxesa | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Reserva Natural de Fauna Salvatge i Zona Humida d'Utxesa, situada dins l'Espai Natural dels Secans del Segrià i Utxesa, va rebre 9.957 visitants durant l'any 2019. La xifra gairebé triplica els 3.582 visitants comptabilitzats el 2016, quan la regidoria de Medi Natural i Promoció del Territori de l'Ajuntament de Torres de Segre (Segrià) va crear una base de dades de registre de visitants per tal d'obtenir informació del número aproximat de persones que anualment passen per la zona i conèixer els diferents motius de visita.

En aquest sentit, un 34% dels visitants va participar en alguna de les activitats organitzades durant l'any passat a la Reserva Natural d'Utxesa, mentre un 29% de les visites estaven relacionades amb l'ecoturisme; un 19%, amb el cicloturisme; un 5%, amb l'ornitologia; un 1% amb el voluntariat, i un altre 1% amb la pesca.


L'Ajuntament de Torres de Segre porta a terme un projecte de promoció medi ambiental i turística al municipi, mitjançant una oferta continua de serveis guiats i activitats d'educació ambiental adreçats no nomes als col·lectius acadèmics sinó al públic en general.

 

Participació