Pueyo diu que la bandera espanyola ha estat sempre a l'exterior de la Paeria i «en un lloc preeminent»

L'alcalde opta per no donar més explicacions sobre la retirada de dues banderes després que Cs hagi portat els fets a la fiscalia

Redacció
08 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:50h
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assegurat que coneix "perfectament" i ha acomplert "sempre" el règim de banderes que estableix la Llei 39/1981 i ha deixat clar que "en tot moment hi ha hagut sempre a l'exterior de la Paeria i en un lloc preeminent la bandera de l'Estat".

Així s'ha pronunciat arran de les preguntes formulades pels grups de Ciutadans, PP i, "en menor mesura" pel PSC, durant la comissió informativa per a les Polítiques de Gestió de la Seguretat i Civisme de la Paeria en relació amb la retirada de dues banderes espanyoles de la Paeria, coincidint amb la concentració de rebuig a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Assessorat pels serveis jurídics, Pueyo ha optat per no facilitar més detalls en relació amb els fets després que Ciutadans els hagi portat a la fiscalia perquè els investigui.

"No he pogut facilitar més explicacions pel fet que el grup de Cs ha portat el tema a la fiscalia i, per les recomanacions de perfil jurídic que he rebut, com a persona i com alcalde he de tenir cura de les meves intervencions davant la possibilitat que això acabi tirant endavant en un procediment jurídic", ha explicat Pueyo a la premsa en acabar la comissió informativa per a les Polítiques de Gestió de la Seguretat i Civisme.

L'alcalde de Lleida ha lamentat la decisió de Ciutadans de portar els fets a la fiscalia tot i assegurar no mostrar-se sorprès per la "tendència a la judicialització i a l'eliminació de l'adversari polític a través dels tribunals" per part de la formació taronja. Així mateix, ha agraït el fet que "el PSC s'ha desmarcat de la pressió exercida des de Cs i el PP", que Pueyo relaciona "amb la tensió que s'ha produït entorn del procés d'investidura del nou president espanyol".

Finalment, Miquel Pueyo ha fet una crida "al diàleg i a la política" i "no al camí de la judicialització". "Em sembla que Lleida té problemes molt més importants relacionats, per exemple, amb l'habitatge, amb l'emergència energètica i, fins i tot amb el preu de la fruita", ha assenyalat. "Els principals problemes dels ciutadans de Lleida no tenen a veure amb banderes ni amb llaços", ha sentenciat l'alcalde de Lleida.

Cal recordar que el grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida va presentar aquest dimarts un escrit a la fiscalia en què demana investigar com i qui va despenjar les banderes espanyoles de la segona planta i de la terrassa de la quarta planta de la Paeria, el 3 i el 4 de gener. Des de Cs consideren "molt greu" que "tres encaputxats" entressin a l'Ajuntament i "campessin al seu aire", durant la concentració per rebutjar la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, acordada per la JEC.

La portaveu de Cs, Ángeles Ribes, va denunciar que l'accés a la zona dels despatxos està restringit i que aquesta "invasió" de la Paeria suposa un perill pels béns i per la seguretat dels treballadors. Ciutadans demana que s'investigui si l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va autoritzar o permetre aquests actes i si van ser persones afins a Junts per Lleida els que van sostreure la bandera espanyola de la terrassa que dona al seu despatx. Tot i això, la façana de l'Ajuntament que dona a la plaça la Paeria va mantenir la bandera en tot moment.