Ribes assegura que la bandera espanyola de la Paeria va ser arrencada per uns encaputxats

Diu que l'acció podria ser constitutiva d'un delicte d’ofensa i ultratge a símbols d’Espanya, i l’altre, d’invasió de domicili

Ribes amb la denúncia a la mà
Ribes amb la denúncia a la mà | ACN
Redacció
08 de gener del 2020
Actualitzat a les 10:46h
El grup municipal de Ciutadans ha presentat aquest dimarts al matí una denúncia a Fiscalia per la retirada de les banderes espanyoles de la Paeria el passat divendres. Denuncien, també, que un alt càrrec de Junts per Lleida va treure del seu despatx una d’aquestes banderes el dia següent.

Així ho ha manifestat la líder del grup municipal taronja, Ángeles Ribes, que ha explicat que aquestes banderes es van sostreure d'una zona on hi ha accés restringit. "Ho van fer tres encaputxats, que anaven com volien per l'Ajuntament" ha dit Ribes, que ha afegit que "va desaparèixer la bandera de la terrassa i jo mateixa vaig ser testimoni de com estava al despatx del grup municipal de Junts per Lleida.

Va ser treta d'allà i entregada a protocol per part d'un coordinador tècnic de l'Ajuntament, un càrrec de confiança, que hi va accedir amb unes claus que estaven destinades a l'ús de l'equip de neteja".

Els fets van passar el divendres durant la concentració en suport al president de la Generalitat, Quim Torra, hores després de la resolució de la Junta Electoral Central sobre la seva inhabilitació.

Des de Ciutadans denuncien que aquesta concentració a l’avinguda Blondel no estava autoritzada, i que la sostracció de les banderes podria concórrer en dos delictes: un d’ofensa i ultratge a símbols d’Espanya, i l’altre, d’invasió de domicili, ja que aquestes haurien estat extretes per tres encaputxats havent entrat a l’Ajuntament.

El grup municipal de Ciutadans demanarà explicacions al màxim responsable de Seguretat de l’Ajuntament, l’alcalde Miquel Pueyo, a la Comissió de Transparència d’aquest dimarts. També ho farà aquest dimecres, a la Comissió de Seguretat.