VÍDEO Ataquen diverses botigues de Lleida per denunciar el consumisme nadalenc

L'acció ha estat reivindicada per Jovent Republicà

Redacció
07 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:48h
Imatge d'una acció contra un comerç de Lleida
Imatge d'una acció contra un comerç de Lleida | Jovent Republicà
Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Lleida han realitzat aquest dilluns 6 de gener una acció contra diversos establiments comercials del Carrer Major, Plaça Ricard Vinyes i l’Avinguda Barcelona (zona Copa d’Or) posant adhesius als aparadors de nombroses botigues que consideren que "no practiquen el consum responsable inherent en el sistema capitalista".

El col·lectiu indica que "són moltes les botigues que tenen productes no etiquetats en català, on es generen molts residus innecessaris nocius pel medi ambient, on es perpetuen els estereotips de gènere, i on les persones que hi treballen tenen unes condicions laborals precàries". Davant això, el Jovent Republicà Lleida, vol "assenyalar" els comerços posant adhesius als aparadors per denunciar quines problemàtiques pateix el jovent.

"Defensem un comerç just i responsable: que asseguri l’etiquetatge en català, que no fomenti la temporalitat ni la precarietat laboral, que aposti per uns productes no sexistes i per la reducció dels envasos en la fabricació dels seus productes", s'apunta des del col·lectiu.