Els Reis d'Orient omplen de llum els carrers de Lleida

L’alcalde Miquel Pueyo rep Ses Majestats a l’estació Lleida-Pirineus i en finalitzar la cavalcada els lliura les claus màgiques que obren totes les cases de la ciutat

NacióDigital
05 de gener del 2020
Actualitzat a les 23:06h
Imatge del rei Gaspar de Lleida
Imatge del rei Gaspar de Lleida | Paeria Lleida

Nervis i il·lusió a parts iguals per la nit més màgica de l'any. Milers de nens i nenes de Barcelona han assistit a la cavalcada d'aquest diumenge per rebre els Reis d'Orient i fer-los arribar les seves cartes. Ses Majestats s'han passejat pels carrers de la ciutat de Lleida en una desfilada que ha incorporat la il·luminació i carrosses.

Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat puntuals a l’estació Lleida-Pirineus en l’històric tren ‘Ie-ie’, on els infants els han esperat amb una barreja d’impaciència i emoció. La cavalcada, un dels actes populars més multitudinaris de l’any, ha iniciat el recorregut de dos quilòmetres a la plaça Ramon Berenguer IV, i tot seguit ha passat per la Rambla Ferran, Francesc Macià, avinguda Blondel i avinguda Madrid, on ha girat per l’avinguda Catalunya per tornar a agafar l’avinguda Blondel i arribar a la Paeria, on l'alcalde Miquel Pueyo ha donat la benvinguda els Reis i els hi ha lliurat les claus de la ciutat.

El paer en cap, acompanyat del regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, ha donat la benvinguda als Mags d’Orient amb un missatge social i ecologista.

En primer lloc, els hi ha demanat que tots els ciutadans puguin gaudir de drets socials bàsics, com una casa i un treball dignes, i que plegats sapiguem fer de Lleida una societat més justa i igualitària en tots els sentits.

En la seva carta als Reis, Miquel Pueyo no ha obviat plantejar el repte que tenim els humans: garantir el futur del planeta, per la qual cosa ha demanat que amb la seva màgia siguem capaç d’unir-nos per mantenir un medi ambient net i saludable per les noves generacions, encarnades amb els infants que avui han rebut als Reis.

“Aquesta nit és per als nens i nenes, però els que som grans tenim l’oportunitat de mirar els ulls dels infants i retrobar-hi la il·lusió i el sol de la nostra infantesa. Perquè la millor cosa del món és ser un nen. La segona és ser com un nen. I la tercera, fer feliç un nen”, ha dit.

Ses Majestats també s’han dirigit als infants i les seves famílies en arribar a la Paeria. El rei Melcior ha convidat els infants a compartir els regals personals que rebran aquesta nit amb els germans i amics, però també amb qualsevol persona que ho necessita. “Compartir és una de les coses millors d’aquest món. Si ho feu vosaltres, estic segur que els pares i avis seguiran el vostre exemple”, ha clos.