L'adjudicatària del Morera alerta que l'alçada del nou museu vulnera la normativa

Supera la que fixa el Pla General i l'Ajuntament diu que treballa per solucionar els "esculls urbanístics"

Imatge de la nova ubicació del Museu Morera
Imatge de la nova ubicació del Museu Morera | Paeria
Redacció
31 de desembre del 2020
Actualitzat a la 1:16h
La Unió Temporal d'Empreses (UTE) adjudicatària de les obres del Museu Morera de Lleida a l'antiga Audiència va notificar el 14 de novembre a la Paeria que el projecte vulnera la normativa urbanística vigent al sobrepassar l'alçada permesa pel Pla General Municipal.

Segons fonts de l'Ajuntament, la irregularitat en qüestió afectaria tant la façana de rambla Ferran com la de la part posterior, que dona al carrer Blanquers, on a més, se superaria el nombre de plantes autoritzades en dos més. El consistori ha afegit que estan treballant per solucionar aquests "esculls urbanístics" i reprendre les obres, aturades des de l'estiu.
 
La situació podria reparar-se tramitant un pla de millora urbana que incorporés aquesta modificació de l'alçada màxima respecte a l'ordenança vigent, però el problema és que la tramitació podria durar prop de mig any o més i hi ha el risc que es perdi l'ajuda de 2 MEUR dels fons Feder que obliga a tenir llest el gruix de les obres d'aquí a un any.

Les discrepàncies entre les constructores i la Paeria van començar abans de l'inici de les obres, ja que a l'abril van reclamar 641.000 euros més per danys i perjudicis, fet que el consistori ja ha desestimat. Un altra problemàtica es troba en les instal·lacions de climatització, ventilació i sistema contra incendis.

Segons l'UTE no s'adapten a la normativa perquè la potència prevista no s'adequa al sistema contra incendis. Així mateix, l'aparició de restes arqueològiques al soterrani també ha obligat a modificar el projecte.