La Paeria demana la nul·litat de la sentència i la llibertat de Junqueras

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, assegura que els presos polítics viuen una situació "injusta i il·legal"

20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:52h
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, en nom del govern d'ERC, JxCat i del Comú, ha reclamat aquest divendres la nul·litat de la sentència del procés i la llibertat d'Oriol Junqueras i de la resta de presos independentistes, després de la sentència del TJUE que avala la immunitat del president d'ERC com a eurodiputat.

Pueyo ha lamentat que "els presos i exiliats, no només continuen sofrint una situació injusta i molt dolorosa des del punt de vista humà, sinó que, a més, des d'aquest dijous, és una situació injusta i il·legal", després de la decisió que va donar a conèixer el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). "Caldria que no només passessin les festes amb els seus, sinó tots i cadascun dels dies que seguiran", ha afirmat. "La ignomínia de veure créixer els seus fills a través d'un vidre, ha durat massa temps", segons l'alcalde de Lleida.

Durant el ple, una desena de persones també han mostrat cartells reclamant la nul·litat del judici i l'alliberament del president d'ERC, Oriol Junquera