La Universitat de Lleida tindrà nous estatuts i nou pla estratègic

El Claustre de la UdL aprova per majoria absoluta el primer informe de gestió del rector Jaume Puy

Redacció
20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 0:12h
El Claustre de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat aquest dijous la creació d'una comissió per reformar els seus estatuts -que daten del 2003-, "per adequar-los a la legislació vigent, a les transformacions acadèmiques que s'han produït a la UdL els darrers anys, i per donar resposta a les noves funcions que compleix la universitat en el si d'una societat globalitzada".

Aquesta comissió tindrà almenys deu mesos per elaborar el nou text que haurà de ser aprovat definitivament pel Claustre. El màxim òrgan de representació de la UdL també ha avalat el primer informe de gestió del rector Jaume Puy, per 101 vots a favor, 7 en contra, 11 en blanc. Puy ha anunciat un nou pla estratègic (2020-2030), després que el darrer finalitzés el 2016.

A més de la comissió, el Claustre ha aprovat per unanimitat el primer informe de gestió del nou rector. Jaume Puy, al capdavant de la UdL des de maig, ha anunciat un nou pla estratègic, que preveu abastar el període 2020-2030. Aquest tindrà com a tret destacat les trobades per tot el territori que es faran prèviament a la redacció del mateix, amb administracions, empreses, sindicats, organitzacions socials, centres educatius i ciutadania en general per "conèixer com veuen i com voldrien que fos la UdL", segons ha explicat.

De forma paral·lela, la UdL també convidarà experts del món universitari perquè aportin la seva visió. Tot i que l'elaboració del document anirà a càrrec d'una comissió que s'aprovarà en el primer Consell de govern de la UdL del 2020, la comunitat universitària també podrà participar en el procés.