Balaguer contempla apujar sancions pels propietaris dels gossos que reincideixin en no recollir excrements

L'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, assegura que hi ha ciutadans que han pagat diverses multes amb el mateix preu

Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer | Àlvar Llobet
19 de desembre del 2019
Actualitzat a les 18:33h
El govern de Balaguer contempla un augment de sancions per als propietaris dels gossos que reincideixin en la no recollida d'excrements. El Paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha assegurat que l'executiu es planteja aquesta opció després de comprovar que hi ha ciutadans que han pagat multes en diverses ocasions i que sempre han estat amb el mateix import, 30 o 60 euros en funció de la celeritat en el pagament.

Vidal ha indicat que un increment de les taxes sancionadores podria ajudar a rebaixar el nombre de propietaris d'animals que no recullen els excrements, per bé que ha indicat que la majoria de persones que tenen mascota actuen correctament. En aquest sentit, l'alcalde ha dit que hi ha ha calculat a la capital de la Noguera un miler de gossos en la base de dades, i que aquesta elevada xifra contrasta amb el baix percentatge de gent que no deixa els excrements al carrer. 

Sobre la neteja a la ciutat, Vidal ha indicat que s'ha fet una campanya amb els comerciants per millorar la gestió de residus i que properament es faran amb els comerços d'hosteleria. Finalment se'n realitzarà una a nivell genèric.