Bombers inicia una campanya amb recomanacions per evitar incendis en edificis

Alerten que les llars de foc i altres sistemes de calefacció en provoquen el 20%

Bombers treballant en un incendi en una xemeneia
Bombers treballant en un incendi en una xemeneia | Bombers
Redacció
17 de desembre del 2019
Actualitzat a les 15:46h
Els Bombers de la Generalitat han iniciat la campanya Seguretat a la Llar per donar consells preventius i en cas d'incendi que es difondrà a través de Twitter, Youtube i d’un lloc web. El cos alerta que el 20% dels incendis en edificis tenen l'origen en xemeneies o altres sistemes de calefacció i indica que, seguint alguns consells, es poden evitar.

La campanya dona consells preventius en els àmbits de la cuina, l'electricitat, els aparells de calefacció, l'ús d'espelmes i barres d'encens i com actuar al sentir olor de gas i el tabac. També es presenta la millor manera de procedir per disminuir el risc i augmentar l'autoprotecció en cas d'incendi.

Fins el 30 de novembre els Bombers han treballat en 4.375 serveis per incendis en edificis. El 2018 es va tancar amb 4.616 serveis, 167 menys que el 2017 però 119 més que el 2016. Els Bombers recorden que en cas d'incendi a la llar el principal perill és el fum i que un incendi en la seva fase inicial pot desenvolupar-se molt ràpidament i afectar tota una habitació o tota la llar. 

Així mateix, indiquen que els detectors de fum són dispositius electrònics que en cas que hi hagi fum a la zona on estan instal·lats emeten una alarma acústica que avisa els ocupants de la llar en una etapa molt inicial de l'incendi per evitar que el foc es desenvolupi o bé evacuar el pis tancant les portes i avisar els Bombers de seguida.