Museus

La Xarxa de Museus de Lleida i Aran defensa la unitat de la col·lecció del Museu de Lleida

L'ens aprova el seu programa d'actuacions per a període 2020-2023

per Redacció , 16 de desembre de 2019 a les 16:08 |
Pla obert dels assistents a la reunió | Departament de Cultura
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els membres de la Xarxa territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran han manifestat per unanimitat el seu suport a la unitat de la col·lecció del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, arran de la sentència del Jutjat de Barbastre que ordena l'entrega a l'Aragó de les 111 obres d'art originàries de parròquies de la Franja.

Així ho han expressat aquest dilluns, en el marc de la reunió de la Comissió institucional celebrada a Cervera, en què s'ha fet balanç de l'activitat duta a terme per la Xarxa en els darrers tres anys (2017-2019) i, durant la qual s'ha aprovat el programa d'actuacions per als quatre anys vinents (2020-2023). L'objectiu més pròxim de la Xarxa és donar major visibilitat al servei que els museus ofereixen a la ciutadania i reforçar les seves funcions al territori.


Pel que fa a les actuacions previstes al programa d'actuacions per al futur immediat, aquestes s'engloben en tres línies estratègiques d'actuació, incidint en l'increment del retorn social i la visibilitat i en la millora de la gestió museística.

Per una banda, volen posar el focus en fomentar l'avanç cap al museu social i la visibilitat de les propostes de valor dels museus vers la ciutadania, també pretenen contribuir a la millora dels equips professionals dels museus, i incrementar la presència de la Xarxa en els espais de deliberació i presa de decisions vinculats al seu àmbit d'actuació.

 

Participació