Crespín demana a Renfe que el nou servei d'AVE «low cost» s'aturi a Lleida

El subdelegat del govern vol que hi hagi un augment dels serveis d'alta velocitat amb parada a la ciutat

Redacció
16 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:48h
José Crespín, a la subdelegació
José Crespín, a la subdelegació | ACN
El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Crespín, ha reclamat a la direcció de Renfe un increment dels serveis ferroviaris d'alta velocitat a Lleida, amb més connexions amb Madrid i Barcelona, de la mateixa manera que el nou AVE "low cost" que posarà en marxa la companyia pari a la capital del Segrià. Així ho ha explicat aquest dilluns durant el tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació. 

Crespín ha explicat que ha demanat a la direcció de Renfe un increment dels serveis d'alta velocitat entre Lleida i Barcelona i Madrid, així com que el nou servei d'AVE 'low cost' s'aturi a la capital del Segrià.

Pel que fa a aquest nou AVE barat que Renfe preveu posar en marxa a la primavera, Crespín ha indicat que la companyia encara està definint el servei i quines parades efectuarà durant el trajecte, entre les quals ha demanat que hi hagi Lleida. Tot i això, ha reconegut que "perquè l'alta velocitat ho pugui ser efectivament ha de generar un volum de parades normal que permeti al tren adquirir una velocitat que el faci ser un AVE" però "això no vol dir que no hagi de parar a Lleida", ha assenyalat José Crespín.