Així serà el nou Cucalòcum de Lleida

Obrirà del 27 de desembre al 4 de gener amb una cinquantena de propostes

Redacció
11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 10:08h
El Cucalòcum obrirà el 27 de desembre
El Cucalòcum obrirà el 27 de desembre | Paeria Lleida
Ingredients com el lleure, la formació, la salut i l’alimentació, la sostenibilitat, la cultura i les tradicions, l’esport i l’habilitat conformen el menú de la pròxima edició de Cucalòcum i Cucaesport, salons paral·lels que obriran del 27 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida.

L’objectiu de Cucalòcum, parc de Nadal amb quasi tres dècades de trajectòria, és que els infants puguin celebrar les vacances escolars d’una forma amena i divertida sense renunciar a l’aprenentatge, a la solidaritat i a la sensibilització sobre temes d’interès social. Alhora, el saló contribueix a la conciliació familiar i laboral dels pares.

La 29a edició de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 14a edició de Cucaesport acolliran 50 propostes de tot tipus, entre activitats lúdiques i de lleure, tallers i manualitats, accions solidàries i formatives, i disciplines esportives. Enguany destaquen noves activitats com l’Scape Room Familiar “Podreu salvar al Pitxo?”, que es farà cada dia a les 10.00, 12.00, 16.00 i 18.00 h i que, juntament amb l’activitat Movem peça amb l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms —un joc d’escacs gegant—, conformen l’apartat de jocs de lògica i habilitat.

En l’àmbit de salut i alimentació tenim les activitats Menjar bé és divertit amb l’AECC (amb jocs, tallers, degustació de sucs naturals amb la col·laboració de Fruits Ponent i sortejos de 15 necessers) i Aprenem a fer pa amb el Gremi de Forners de Lleida, consistent a l’elaboració de panets que els infants, posteriorment, es podran endur a casa. 

En el capítol de la sostenibilitat, els petits visitants trobaran el circuit infantil de motos elèctriques, on podran conduir una mini-moto elèctrica sota la supervisió de Marcel Justribó, pilot de trial català, així com el taller de reciclatge a càrrec d’Ipcena.

Quant a cultura i tradicions, destaquen els Enigmes d’Orient, que conviden els petits a fer un recorregut màgic per les Carrosses dels Reis; la visita del Camarlenc, personatge que rebrà les cartes dels nens i nenes el dia 2 de gener a les onze del matí, i el taller dels Castellers de Lleida, que vol posar a prova l’agilitat dels visitants per pujar a un castell inflable. 
 
Concurs de dibuix per al cartell de Cucalòcum
 
El 15è Concurs de dibuix per il·lustrar el cartell promocional de Cucalòcum i Cucaesport, organitzat pels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya entre els escolars de Lleida, ha estat guanyat per Alba Vila Teixidó, del Col·legi Lestonnac “l’Ensenyança” de Lleida. En segona posició ha quedat Andrea Estera Motosan, de l’Escola Pràctiques II de Lleida, mentre que Elizabet Domínguez Kotkalova, de l’Escola Pardinyes de Lleida, ha quedat tercera. Tots els guanyadors han rebut un regal, un diploma i el carnet d’honor del Cucalòcum.