Dos detinguts a Lleida per robar en establiments amenaçant als treballadors amb unes tisores

L'autor material dels quatre robatoris va ingressar a la presó dissabte passat

Redacció
09 de desembre del 2019
Actualitzat a les 23:40h
Els Mossos d'Esquadra van detenir a Lleida els dies 1 i 5 de desembre, dos homes de34 anys i 46 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de la ciutat, per robar en establiments amenaçant als dependents amb unes tisores. La policia va començar a investigar els fets l'1 de desembre després de conèixer que s'havien comès dos robatoris violents en dos establiments de Lleida. Un dels lladres entrava amenaçant amb unes tisores a una treballadora a qui li demanava la recaptació mentre a fora l'esperava l'altre detingut en un cotxe per fugir. L'autor material dels fets va ingressar a la presó dissabte després de declarar.

Segons els mossos, el primer cas va ser pels volts de les cinc i vint minuts de la tarda de l'1 de desembre, quan un home va entrar en un restaurant situat al carrer Torres de Sanui i, després d'amenaçar una treballadora amb unes tisores, va demanar-li la recaptació. En el moment que un treballador va sortir de la cuina el lladre va fugir en un vehicle que l'estava esperant al carrer. Poc després, en una botiga d'alimentació del carrer Agustín Duran i Sant Pere, va tenir lloc un fet similar, però en aquest cas van robar diners de la recaptació.

Amb les dades recollides es va iniciar la recerca del vehicle sospitós i poc després va ser interceptat al carrer Cardenal Cisneros. A l'interior del vehicle es van trobar unes tisores i uns 184 euros en monedes i bitllets petits, fet que va motivar a la detenció del conductor.

Dijous passat a la tarda va finalitzar la investigació amb la detenció, al carrer Venus de Lleida, del suposat autor material dels dos robatoris. Les indagacions posteriors han permès a la policia imputar al segon detingut la suposada autoria de dos nous robatoris amb violència i unes lesions. El primer l'hauria comès el 29 de novembre, a una benzinera del carrer Cogul de Lleida, on després d'amenaçar la dependenta amb un ganivet es va emportar els diners de la recaptació.

El segon fet va ser el 30 de novembre en una botiga d'alimentació del carrer Joc de la Bola. En aquest cas va amenaçar la dependenta amb unes tisores i va sostreure diners en efectiu. Finalment també els mossos també els van poder relacionar amb unes lesions produïdes l'1 de desembre contra els vigilants d'un local d'oci del carrer Teuleries de Lleida.

Els detinguts, tots dos amb antecedents, van passar a disposició davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, que va decretar l'ingrés a presó de l'autor material dels robatoris.