Millora energètica

L'Estat concedeix 6,8 milions en subvencions a 67 ens lleidatans per a la millora energètica

La majoria han consistit en la renovació d'instal·lacions i sistemes d'enllumenat públic

per Redacció, 6 de desembre de 2019 a les 11:00 |
Imatge de José Crespín | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 67 ens locals de la demarcació de Lleida han rebut subvencions a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) del Ministeri per a la Transició Ecològica per introduir millores energètiques i estalvis en el consum en edificis i infraestructures públiques, promoure l'ús d'energies renovables o impulsar iniciatives de mobilitat urbana sostenible. La majoria de projectes subvencionats amb el 50% de l'import d'execució han consistir en la renovació d'instal·lacions i sistemes d'enllumenat públic, segons ha explicat el subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Crepín.

Aquests ajuts, que en el cas de Lleida ascendeixen a 6,8 milions d'euros, s'emmarquen dins del Programa Operatiu FEDER Plurirregional de Espanya 2014-2020 de la Comissió Europea.


Aquests 6,8 d'euros milions subvencionen el 50% de l'import total dels projectes presentats, fins ara, pels ajuntaments lleidatans (que ascendeixen a un total de 13,8 milions d'euros) a la convocatòria que regula aquestes subvencions. Els fons econòmics FEDER assignats a l'estat espanyol en aquesta convocatòria per impulsar iniciatives municipals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni és de 987 milions d'euros, dels quals 23,3 correspondran a projectes d'ajuntaments catalans.

El projecte municipal lleidatà que ha rebut aquest any una subvenció més alta ha estat el de millora de l'eficiència energètica de serveis públics mitjançant renovació de les instal·lacions d'enllumenat públic de l'Ajuntament d’Alcarràs, que ha rebut 498.385,40 euros, mentre que el projecte amb una quantia més petita de subvenció ha estat el projecte de millora energètica del sistema d'enllumenat interior de la seu del Consell Comarcal del Pallars Jussà. amb 25.466,56 euros.


La majoria de projectes municipals aprovats per l'IDAE, concretament 52 del total de 64, han estat per dur a terme millores o renovació d'instal·lacions i sistemes d'enllumenat en instal·lacions o infraestructures públiques amb la finalitat de reduir el consum energètic.

Han estat, per exemple, el cas dels ajuntaments de Guissona (370.430,60 euros), d'Alcoletge (323.601 euros), de Bell-lloc (226.442,96 euros) o el Consell Comarcal de les Garrigues, que ha rebut 107.221,568 euros per dur a terme un projecte de reforma de l'enllumenat públic dels municipis de l'Albagés, els Omellons, Granyena de les Garrigues i el Vilosell.


La resta de projectes subvencionats estan relacionats amb millores d'eficiència energètica en instal·lacions tèrmiques o elèctriques d'edificis i equipaments municipals o instal·lacions solars fotovoltaiques destinades a generació d'energia elèctrica.

 

Participació