ramaderia

Agroseguro indemnitzarà els ramaders del Pirineu afectats per la pèrdua de pastures

Les compensacions s'havien denegat inicialment a causa d'un error en els mecanismes de càlcul de les zones afectades

per Redacció, 6 de desembre de 2019 a les 00:01 |
Imatge recent de prats de muntanya afectats per la sequera a les Valls d’Àneu | Òscar Jorba
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Agroseguro indemnitzarà els ramaders de la zona del Pirineu afectats per la sequera d'aquest any, després de revisar i comprovar l'existència d'un error en els mecanismes de càlcul de les zones més afectades, segons han explicat des d'Unió de Pagesos.

Arran de les queixes de l'organització agrària -a través d'Unión de Uniones- a Enesa, Agroseguro i al Departament d'Agricultura denunciant el fet que no s'indemnitzés per la pèrdua de pastures els ramaders que havien contractat l'assegurança amb cobertura a les pastures per al 2019, Enesa va encarregar una relectura amb què l'entitat ha detectat l'error pel qual no s'havien considerat inicialment les pèrdues de pastures com a indemnitzables.


Unió de Pagesos ha conegut aquest dimarts la informació durant una reunió del grup de treball del qual en forma part l'organització i on s'ha donat a conèixer aquesta correcció. Amb aquesta dada sobre la taula, i a l'espera que es confirmi oficialment que es farà el pagament als ramaders, el sindicat celebra que la seves reclamacions hagin donat fruits en defensa dels interessos dels ramaders afectats. 

 

Participació