Balaguer canvia la cavalcada de Reis i introdueix la figura del Sereno

La ciutat viurà una nova edició de la Fira dels Alls aquest dissabte i obrirà el Cosmolúdic el proper 27 de desembre

Imatge del rei Melcior a Balaguer
Imatge del rei Melcior a Balaguer | Aj Balaguer
05 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:52h
La ciutat de Balaguer viurà una cavalcada de Reis diferent a la de l'any passat. Els Mags d'Orient sortiran enguany de l'església de Sant Domènec i recorreran l'avinguda Pere III fins arribar al Mercadal, on seran rebuts per l'alcalde de la ciutat.

Els tres Reis aniran acompanyats de tres patgesses, Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, tres figures inspirades en les fades de MorMur creades per Josep Carner Ribalta l'any 1973 i que ja l'any passat van tenir un paper destacat en aquesta festivitat.

Com a novetat, el consistori balaguerí ha decidit introduir en aquesta celebració del 2020 el Sereno, el gegant més gran de la ciutat que té totes les claus dels habitatges de Balaguer, que seran "oberts" durant la nit per tal que els Reis deixin els regals. 

Una altra fet significatiu d'aquest any seran els discursos que faran Melcior, Gaspar i Baltasar, que han estat escrits per Montse Barderi, comissària de l'any Teresa Pàmies i guanyadora del premi Prudenci Bertrana. Des del consistori s'apunta la voluntat que les paraules dels Mags siguin escrites cada any per una figura rellevant de les lletres catalanes. L'any passat els "textos reials" van ser obra de Josep Vallverdú. 

La Fira dels Alls i el Cosmolúdic, per a petits i grans

La ciutat viurà aquest proper dissabte la Fira dels Alls i el tradicional Mercat de Santa Llúcia. Aquesta fira es remunta al 1424 i s'anomena així perquè en aquesta època és quan es sembren els alls.

Les patgesses reials arribaran a la capital de la Noguera aquest dissabte per començar a rebre les cartes dels infants, que també podran buscar la soca sota el gran arbre de Nadal que s'ha instal·lat al Mercadal. Al davant de l'arbre s'ha col·locat per segon any la pista de gel. 

D'altra banda, del 27 de desembre al 5 de gener estarà obert el Cosmolúdic, el parc infantil on els més petits podran aprendre, jugar i preparar la rebuda als mags d'Orient. 

Així serà el Nadal a Balaguer