Lleida eliminarà tots els noms franquistes dels carrers a inicis del 2020

Miquel Pueyo els substituirà per altres noms que "entren dins dels paràmetres democràtics i compleixen amb la llei de Memòria Històrica"

Postius i Pueyo, abans d'un ple
Postius i Pueyo, abans d'un ple | Àlvar Llobet
04 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:40h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, apunta que a principis de l'any vinent, presumiblement al gener, s'eliminaran del nomenclàtor de Lleida tots els noms vinculats amb el franquisme.

El republicà assegura que assumirà una potestat que li correspon com a paer en cap i que completarà el nomenclàtor de la ciutat amb el nom de personalitats que "entren dins dels paràmetres democràtics i compleixen amb la llei de Memòria Històrica".

Miquel Pueyo mantindrà una trobada amb membres de la Plataforma Lleida Lliure de Franquisme per conèixer els seus suggeriments respecte al canvi del nom de vies públiques després que aquesta setmana s'hagin iniciat les tasques de retirada del nom d'Alcalde Areny de la passarel·la dels Maristes. 

Actualment a Lleida hi queden cinc carrers amb noms franquistes: Alcalde Carmelo Fenech, Lluís Besa, Alcalde Juan Manuel Nadal, Alcalde Sangenís i Alcalde Montanya.