Desactivada la prealerta per la fuita de gas d’un camió cisterna a Talarn

Protecció Civil aixeca les restriccions després de més de 13 hores de treballs

Efectius dels Bombers treballant en la fuita aquest matí
Efectius dels Bombers treballant en la fuita aquest matí | Cedida
03 de desembre del 2019
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la prealerta del pla Transcat un cop s'ha donat per finalitzat, sense incidències, el transvasament de gas del camió cisterna que aquest matí ha patit una fuita a la plaça Anna Maria Janer de Talarn. Per aquest motiu, a les 22:49h s’han aixecat les restriccions, després que durant unes 13 hores s’hagi demanat a la població no acostar-se a la zona.

Fins a vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre camions i vehicles de comandament, han treballat des de primera hora d’aquest matí per taponar la fuita, que ha arribat a vessar aproximadament un litre cada 10 minuts. Els Bombers han indicat, no obsant, que l'explosímetre ha marcat negatiu mentre han durat les operacions.
 

Els Bombers revisant la fuita del camió de gas. Foto: Ajuntament de Talarn


Tot ha començat quan Protecció Civil informava, pocs minuts després de les 9h del matí, d’una petita fuita de gas per una vàlvula en un camió a la plaça Anna Maria Janer de Talarn, motiu pel qual ha activat la prealerta del pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses, el Transcat.

Segons ha pogut saber Pallars Digital, el camió s’ha accidentat amb un fanal i un arbre mentre el seu conductor efectuava una maniobra a la plaça Anna Maria Janer. Segons ha informat Protecció Civil, cap persona s’ha vist afectada per aquest incident, que ha tingut a la població en alerta fins ben entrada la nit.