Els veïns de Llanera protesten contra la delimitació territorial que es vol establir entre Llobera i Torà

Se senten part del Solsonès i no volen pertànyer a La Segarra

Reunió dels veïns de Llanera al Consell Comarcal del Solsonès
Reunió dels veïns de Llanera al Consell Comarcal del Solsonès | Consell Comarcal
Redacció
30 de novembre del 2019
Més d’una dotzena de veïns de Llanera s’han reunit aquest matí al Consell Comarcal del
Solsonès per tal que mostrar la seva inquietud i protesta per la delimitació territorial que es vol establir entre els termes municipals de Torà i Llobera.

Des de fa temps, la polèmica entre els dos pobles està servida a raó de la finca d'un veí que, sense desitjar-ho, hauria de passar de Llobera a Torà després que el cas arribés als tribunals i aquest decidís el canvi en base a unes actes de 1890. Els habitants d'aquest veïnat se senten part de Llobera i, per això, no volen pertànyer a Torà. La presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, ha criticat la decisió del jutge, i ha dit que la delimitació que es proposa recorre a un antic pacte que "a dia d'avui no té sentit".

El Consell Comarcal del Solsonès mostra el seu suport als veïns de Llanera afectats per la nova proposta de delimitació territorial entre municipis

En la reunió d’aquest matí que, a més dels veïns, hi han assistit la presidenta del Consell
Comarcal, Sara Alarcón, l’alcalde de Llobera, Ramon Angrill així com els regidors de l’ens
municipal i consellera comarcal Dolors Caelles, amb el diputat al parlament de Catalunya Marc Sanglas, acompanyats també per l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, s’ha constatat la
disconformitat de la gent de Llanera amb la delimitació que es vol establir.

Alarcón ha comentat que són veïns que “se senten de Llobera i gaudeixen dels seus serveis, i per tant, no té sentit que els hi diguin que han de pertànyer a un altre municipi”. En relació a aquest litigi, diversos veïns del municipi han coincidit pel fet que “no se’ns deixa decidir on volem pertànyer”.

La presidenta de l’ens comarcal ha recordat que la delimitació que es proposa, recorre a un antic pacte entre ambdós municipis que a dia d’avui no té sentit, motiu pel qual l’ens comarcal es situa colze a colze amb els veïns per tal que s’atenguin les seves peticions.