Dos infants de Tremp, protagonistes del calendari «Bombers amb causa» de 2020

Martí Ortiz i Pol Monsó protagonitzen el mes de novembre d’aquest calendari que destina fons a la Fundació Sant Joan de Déu

El Pol i el Martí van visitar l’alcaldessa de Tremp
El Pol i el Martí van visitar l’alcaldessa de Tremp | Ajuntament
Redacció
29 de novembre del 2019
Pol Monsó i Martí Ortiz són dos infants de Tremp afectats per malalties minoritàries i que ara són els protagonistes del mes de novembre del calendari Bombers amb causa de 2020. Es tracta d’una iniciativa solidaria que els Bombers de la Generalitat impulsen des de l’any 2011 i que destina els fons recaptats a la Fundació Sant Joan de Déu. 

El passat dissabte, l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, va rebre el Pol i el Martí al seu despatx, acompanyats de les seves famílies i d’una representació de bombers del Parc de Tremp. Durant la visita els nens van poder conversar amb l'alcaldessa i li van presentar el calendari de l'any 2020.
 
Bombers amb causa va néixer el 2011 arran de la iniciativa personal de tres bombers voluntaris que volien contribuir a millorar la qualitat de vida dels infants que pateixen alguna malaltia. El fet que aquest any La Marató de TV3 tracti les malalties minoritàries, com el síndrome KAT6A que pateix el Pol i la deleció 10qter que té el Martí, ambdues de caràcter genètic, encara donen més força al calendari.

​Els diners recaptats amb la venda d'aquest calendari, que té un cost de 10 euros, fan possible que els nens i nenes malalts o en situació de risc, atesos als centres de Sant Joan de Déu, puguin rebre millors tractaments per combatre les seves malalties. Els calendaris es poden adquirir al Parc de Bombers de Tremp, a la Carnisseria Badia, a la botiga Nina, a Electroconfort Rambla, a calçats Potxó o directament als pares i mares dels infants.