El PSC diu que desconeix les presumptes irregularitats del «cas Banyetes» i ofereix col·laboració

Els socialistes demanaran més informació en relació a aquest assumpte en la propera Comissió per la Transparència

Redacció
27 de novembre del 2019
Actualitzat a les 18:37h
Larrosa amb el grup municipal del PSC
Larrosa amb el grup municipal del PSC | ACN
El PSC ha ofert a l'Ajuntament de Lleida col·laboració en la investigació de suposades irregularitats en la gestió del Club Banyetes, després que la Paeria hagi demanat a la fiscalia i a l'Oficina Antifrau que hi investiguin possibles delictes de corrupció. Des del grup municipal socialista afirmen que se sumen a "qualsevol iniciativa que serveixi per clarificar qualsevol investigació" i ofereixen al govern de la Paeria "tot el suport" en la investigació de possibles irregularitats en la gestió d'aquest club infantil.

Des del grup municipal asseguren "desconèixer" totes les qüestions apuntades per l'equip de govern i afegeixen que demanaran més informació en relació a aquest assumpte en la propera Comissió per la Transparència.

L'equip de govern de la Paeria ha portat a la fiscalia i a l'Oficina Antifrau documentació sobre la gestió del Club Banyetes perquè s'investiguin possibles delictes de corrupció. La regidora Elena Ferre ha explicat que les sospites sobre la gestió d'aquest club infantil creat al 2006 des de l'Ajuntament es basen en delictes de tràfic d'influències, apropiació indeguda de la marca del 'Club Banyetes' i també extorsió o suborn.

Segons Ferre, l'impulsor i responsable del club durant els primers anys, Jesús Costa, hauria rebut entre 2006 i 2019, 810.401,05 euros "de les arques municipals". Així mateix, es creu que "no va actuar sol" i per això la Paeria vol que "s'investiguin i aclareixin totes les responsabilitats polítiques".