El consell d'administració de l'EMU de Lleida aprova el pressupost per al 2020

Els comptes incorporen les previsions de refinançament del deute i de venda de patrimoni per garantir la viabilitat de l'EMU i finançar les polítiques d'habitatge

Redacció
25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:17h
El consell d'administració de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) ha avalat aquest dilluns el projecte de pressupost per a l'any 2020 plantejat pel president, Sergi Talamonte, i que té com a principals objectius "afrontar el gran endeutament que arrossega l'empresa, garantir les polítiques d'habitatge i el desenvolupament del Pla de l'Estació".

El pressupost s'ha aprovat amb deu vots a favor (ERC, JxCat, PSC i Comú de Lleida) i l'abstenció de Ciutadans. Els comptes incorporen la previsió de refinançament dels prop de 60 milions d'euros de deute, anunciat pel govern municipal la setmana passada.

Així, l'EMU confia en reduir a la meitat les quotes d'amortització i garantir la viabilitat econòmica de l'empresa. A més, preveu recórrer a la venda de patrimoni de sòl per poder aconseguir finançament per dur a terme polítiques d'habitatge social a Lleida.