El sindicat SME-CCOO justifica els controls de transit al Pallars Sobirà pels turistes que rep la comarca

L'índex d'accidents s'ha reduït progressivament des del 2006 fins al 2009.

per NacióLleida, 7 d'abril de 2011 a les 10:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El sindicat SME-CCOO justifica els controls que els mossos porten a terme al Pallars Sobirà per la xifra de vehicles de visitants que rep la comarca. Des del sindicat remarquen que els accidents de trànsit han anat disminuït progressivament al Pallars Sobirà des del 2006 i per això qualifiquen "d'encertades" les actuacions de trànsit que s'han dut a terme a la comarca. El portaveu del sindicat, Antoni Castejón, ha mostrat la seva "perplexitat" davant la publicació a la premsa lleidatana de notícies on es parla de "setge" dels Mossos d'Esquadra pel fet que cinc comarques de Lleida estiguin al capdavant de Catalunya en controls d'alcoholèmia efectuats pels mossos.

Després de la denúncia de l'alcalde de Sort, Agustí López, queixant-se pel nombre de controls de trànist dels mossos al Pallars Sobirà i de les notícies aparegudes a la premsa, des de SME-CCOO defensen que les estadístiques de controls d'alcoholèmia "no es poden mirar només en referència al numero d'habitants d'una comarca".


El sindicat explica que mentre la població estable del Pallars Sobirà és d'uns 6.000 habitants, per les seves carreteres hi circulen molts vehicles, de persones que hi van a fer esports d'hivern i d'aventura, entre altres activitats. Així, recorda que durant l'hivern del 2009 -entre desembre i abril- es van vendre 185.000 forfets i uns 300.000 -entre abril i octubre- per practicar esports d'aventura. Segons SME-CCOO aquestes xifres demostren que l'activitat dels agents de trànsit no pot anar en relació als habitants que té la comarca si no a la dels vehicles que hi circulen. 

El portaveu del sindicat policial, Antoni Castejón, recorda que l'any 2006 el Pallars Sobirà va tenir un índex d'accidents de trànsit del 7,5, essent el més alt de Catalunya. Així, el 2007, va baixar al 4,3, quedant en la sisena posició de Catalunya, mentre l'any 2008 l'índex va ser del 4,2, esdevenint la cinquena comarca amb més accidents de Catalunya. Així, segons SME-CCOO, durant el 2009, la comarca va tenir un índex de 3 quedant a la part intermèdia del rànquing de Catalunya.  

A falta que es publiquin les dades corresponents al 2010, des d'aquest sindicat volen deixar clar que "les actuacions en matèria de trànsit al Pallars Sobirà han estat encertades per reduir progressivament des del 2006 l'accidentalitat en aquesta zona". "La tasca dels agents de trànsit ja és prou complicada i arriscada (especialitat que ha causat més morts en actes de servei en el cos) com perquè reiteradament es vulgui posar a la població en contra nostra".

 

Participació