Un dels joves alliberats a Lleida és detingut de nou per la policia espanyola per a ser deportat

L'Audiència de Lleida havia revocat la presó preventiva del Mohammed, que havia estat empresonat per participar en les protestes de la sentència

Mossos d'Esquadra en una protesta contra la sentència a Lleida davant la subdelegació del govern espanyol
Mossos d'Esquadra en una protesta contra la sentència a Lleida davant la subdelegació del govern espanyol | ACN
NacióDigital
22 de novembre del 2019
Actualitzat el 23 de novembre a les 9:55h
El Mohammed, un dels joves empresonats durant les protestes de la sentència i deixat en llibertat aquest dimecres per ordre de l'Audiència de Lleida, ha estat detingut tot just sortir de la presó per la policia espanyola, segons ha pogut confirmar NacióDigital de fonts de l'Advocacia per la Democràcia de Lleida.

El jove es troba ara en dependències de la policia espanyola i es preveu que sigui enviat al CIE amb la intenció de deportar-lo al Marroc. Els CDR han convocat una protesta davant de la comissaria de la policia espanyola per evitar el trasllat fins al centre d'internament. 

Poques hores abans, el jutge havia decidit revocar l'ordre de presó dictada pel jutjat d'instrucció i havia alliberat el Mohammed juntament amb tres nois més, l'Amadeu, el Ionut i l'Othomane. El mateix tribunal va alliberar fa pocs dies el Martí, detingut i empresonat pels mateixos motius. Aquests casos no són aïllats. Les audiències de Barcelona, Girona i Tarragona ja havien decretat l'alliberament d'altres joves detinguts durant les protestes, rectificant el criteri inicial dels jutjats d'instrucció.
Amb els alliberaments d'avui encara són queden set joves empresonats a Catalunya i un a Madrid. També hi ha tres neonazis entre reixes per agredir brutalment un jove durant les protestes per la sentència.