La Paeria atura el nou POUM i aixeca la suspensió de les llicències

S'haurà de complir amb el projecte del 1999 fins que no es posi en marxa el nou pla

Postius i Pueyo, abans del ple
Postius i Pueyo, abans del ple | Àlvar Llobet
21 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:38h
La Paeria ha desestimat aquest dimecres el recurs de reposició de PSC contra l'acord de l'27 de setembre de deixar sense efecte la suspensió de la tramitació de les llicències urbanístiques. D'aquesta manera, es revoca el nou POUM i les llicències hauran de complir amb el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de l'any 1999, que està vigent fins al 14 de juliol de 2023.

Els 15 regidors dels grups municipals d'ERC-AM, JxCat i Comú de Lleida han votat en contra de la proposta dels socialistes, que hi han votat a favor. Cs i PP s'han abstingut. 

El regidor d'Urbanisme i primer tinent d'alcalde, Toni Postius, assegura que la decisió de l'executiu local està avalada per diversos informes tècnics i jurídics, que recullen jurisprudència en aquest àmbit.

Postius ha fet referència al document encarregat per la Paeria a l'arquitecte urbanista i director de la Càtedra UNESCO de Ciutats Intermèdies, Urbanització i Desenvolupament de la UdL, Josep Maria Llop, on proposa aprofitar el treball realitzat i que es corregeixin les seves deficiències, tant jurídiques com tècniques , aportant les al·legacions presentades a l'POUM aprovat inicialment en el ple de l'25 d'abril de 2018.