tren de la pobla

El tren de la Pobla confia superar els 250.000 viatgers aquest 2019

Aquesta xifra no s'aconsegueix des de fa més de deu anys

per Redacció, 21 de novembre de 2019 a les 09:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La línia de tren Lleida-la Pobla de Segur confia superar els 250.000 viatgers aquest 2019, una xifra que no es registra des de l’any 2008. La comissió de seguiment del servei Lleida-la Pobla de Segur-Esterri d'Àneu, celebrada aquest dimecres a la Pobla, ha valorat positivament aquesta xifra, ja que durant el període 2012-2015 els viatgers anuals es van situar per sota dels 100.000. Respecte al 2015, si es confirma aquesta xifra, es constatarà un augment del 40%.

Pel que fa a l'Índex de Satisfacció del Client de l'any 2018 es destaca que la línia Lleida-la Pobla de Segur assoleix el rècord de satisfacció dels usuaris d'entre totes les línies que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Els usuaris valoren de forma especialment positiva la puntualitat, neteja, accessibilitat, la climatització i el confort. 


Durant la comissió s'ha parlat de la contractació dels maquinistes a una empresa externa i s'ha informat que s'està treballant per formar personal propi per tal que puguin estar plenament operatius l'any 2021.
 

El tren de la línia Lleida-la Pobla Foto: FGC


​En relació amb el Tren dels Llacs, s’ha valorat positivament que l'índex d'ocupació hagi estat, en conjunt, superior al 95%. Pel que fa a la temporada 2020 del Tren dels Llacs s'espera que s'allargui des de l'11 d'abril fins al 31 d'octubre, amb un viatge més que la temporada d'enguany, amb una previsió d'un augment de la tarifa mitjana de 0,50 euros, fins als 27,20 euros.

Pel que fa a les obres executades durant l'any 2019 destaca la inversió global en manteniment de la línia, que ascendeix als 6 milions d'euros. Aquest any s'han realitzat obres en el manteniment de talussos, en la col·locació de baranes en els ponts i viaductes, la millora de cobertes dels edificis de les estacions a Tremp, Cellers-Llimiana, Sant Llorenç de Montgai i Balaguer, obres als túnels, millores a les superestructures i drenatges, millora de la senyalització, els canvis d'agulles a les estacions i el reforç de la videovigilància als passos a nivell.


En relació amb l'arribada d'un tercer comboi per la línia Lleida-la Pobla, s'ha anunciat que es va efectuar la seva contractació el març del 2019 amb un termini de construcció de 26 mesos, pel qual es preveu la seva arribada el primer semestre de 2021.

 

Participació