ERC consultarà a les bases si negocia la investidura de Sánchez

La formació preguntarà als militants el dilluns 25 de novembre i condiciona l'acord a una mesa de negociació

Gabriel Rufián i tota la cúpula d'ERC celebrant la victòria del 10-N
Gabriel Rufián i tota la cúpula d'ERC celebrant la victòria del 10-N | Adrià Costa
NacióDigital
20 de novembre del 2019
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) realitzarà dilluns vinent una consulta interna a la militància sobre la posició del partit respecte a la investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, i condiciona qualsevol acord a una mesa de negociació amb l'Estat per entomar el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat.

Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat NacióDigital, es preguntarà si les bases d'ERC estan d'acord en rebutjar la investidura de Sánchez si no hi ha un acord per abordar el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat en una mesa de diàleg. La consulta serà electrònica i els militants podran participar-hi entre les 9 del matí i les 8 del vespre.

El partit que presideix Oriol Junqueras argumenta que vol escoltar "el sentir dels membres del partit" atesa "la transcendència del moment actual i la voluntat de la nova executiva d’Esquerra Republicana d’aprofundir en l’obertura del partit, fent partícip a la militància de la presa de decisions col·lectives".

El resultat de la votació es farà públic la mateixa nit de la votació, a dos quarts de nou del vespre, i el partit ja està contactant amb els militants per promoure la votació. A partir de la publicació dels resultats, serà el Consell Nacional, com a màxim òrgan del partit entre congressos, qui fixarà la posició final del vot.