El Tribunal Suprem de Tailàndia ratifica la pena de mort al català Artur Segarra

L'última oportunitat de l'assassí del consultor David Bernat passa per aconseguir el perdó de la Casa Reial tailandesa

Artur Segarra, en una imatge d'arxiu.
Artur Segarra, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
NacióDigital
20 de novembre del 2019
El Tribunal Suprem de Tailàndia tomba el recurs d'Artur Segarra i ratifica la pena de mort per l'assassinat de David Bernat, enginyer i consultor de telecomunicacions natural de l'Albi (Garrigues), a Bangkok. El magistrat ha rebutjat l'apel·lació en última instància en considerar que les proves del crim són clares i la culpabilitat de Segarra, natural de Terrassa, ha quedat completament provada.

El condemnat, que ha negat sempre els càrrecs, va assegurar que la sentència no era "una sorpresa" perquè, segons ell, el judici no havia estat just. Ara, l'última oportunitat que li queda per evitar la pena de mort és aconseguir el perdó de la Casa Reial de Tailàndia. D'aconseguir-lo, Segarra podria commutar la pena capital per cadena perpetua i, segons informa l'Agència EFE i se'n fan ressò diversos mitjans, podria sol·licitar l'extradició a Espanya després de complir vuit anys de condemna.

Els fets: un cadàver esquarterat, congelat i llançat al riu

Els fets es remunten al gener del 2016 quan, segons la policia i la justícia tailandesa, Segarra va acabar amb la vida de Bernat esquarterant el seu cos, congelant-lo i posteriorment llançant-ne diverses parts al riu a Bangkok. A més, la investigació va determinar que Bernat va ser extorsionat amb uns 900.000 euros i va detectar que s'havien produït moviments bancaris estranys després de la desaparició de l'enginyer.

L'arrestat va fugir en moto de Tailàndia en ser reconegut per una parella d'espanyols quan sopava amb la seva parella en un restaurant d'una província nord-oriental del país fronterera amb Cambodja.

La família de David Bernat va denunciar la seva desaparició la família en no saber res des del 20 de gener del 2016 i les alarmes van saltar quan un amic anglès de la víctima resident a Bangkok va trucar l'1 de febrer a la germana de David Bernat perquè no sabia res d'ell des de feia més de deu dies i no havia arribat a Teheran (Iran), on havia de treballar el 21 de gener.