Neix \"Amb gust de mercat\" per potenciar la gastronomia urgellenca

Amb la finalitat de promocionar el mercat local com a aparador de la producció agroalimentària local i com a producte turístic de la Seu d'Urgell.

Redacció
06 d'abril del 2011
El cuiner Cristian Tomé comprant al mercat de la Seu per elaborar el plat.
El cuiner Cristian Tomé comprant al mercat de la Seu per elaborar el plat.
El cuiner Cristian Tomé comprant al mercat de la Seu per elaborar el plat.

L'Ajuntament de la Seu, l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell (AHAU) i l’associació de Turisme Rural de l'Alt Urgell (TRAU), han posat em marxa una acció conjunta de promoció del mercat, l’alimentació de qualitat, la restauració local i el comerç de la ciutat.
 
'Amb gust de mercat' és un programa radiofònic que s'emetrà per RàdioSeu cada primer divendres de mes, a dos quarts d'una del migdia, on s'explicarà un plat elaborat amb productes triats al mercat de la Seu. Cada mes, un cuiner pertanyent a l'AHAU o al TRAU anirà a comprar al mercat de la Seu els ingredients per elaborar un plat amb productes de temporada i de proximitat. Un cop elaborat el plat, el sommelier Fede Antona (la Posella) el maridarà amb el vi que, segons el seu criteri, en resulti més adequat.
 
Per a la tria dels productes, es comptarà amb la col·laboració de la dietista urgellenca Helena Roura. Durant el programa, el cuiner i la dietista comentaran les característiques nutricionals i els beneficis dels ingredients escollits, així com la seva combinació.
 
El cuiner protagonista de cada mes incorporarà aquest plat a la carta del seu restaurant durant tot el mes.
 
Per la seva part, la revista Viure als Pirineus destinarà cada mes un espai a les seves pàgines titulat també 'Amb gust de mercat' on publicarà la recepta, la foto dels ingredients triats al mercat setmanal de la Seu i els comentaris sobre el plat en qüestió.
 
'Amb gust de mercat' també serà el títol d’un programa-entrevista a RàdioSeu a un productor local que tingui parada al mercat de la Seu. Aquesta segona part del programa s’emetrà l’últim divendres de cada mes. Viure als Pirineus també publicarà una petita entrevista al productor triat aquell mes.
 
El primer programa 'Amb gust de mercat' s’emetrà el proper divendres 8 d’abril. El cuiner entrevistat serà en Cristian Tomé, cap de cuina del restaurant Nice. El programa comptarà amb la col·laboració d’en Frederic Antona i de l’Helena Roura.