Balaguer sotmet a votació sis inversions en els primers pressupostos participatius de la ciutat

La partida destinada per a aquesta edició és de 150.000 euros i els resultats es faran públics el dia 25 de novembre

15 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:02h
La plaça Mercadal de Balaguer
La plaça Mercadal de Balaguer | Àlvar Llobet
La Paeria de Balaguer ha presentat un total de sis inversions que seran sotmeses a la votació de la ciutadania en el marc dels primers pressupostos participatius que s'han fet a la ciutat. La votació popular ha començat aquest dijous i durarà fins el proper 21 de novembre, i tots els empadronats a Balaguer, majors de 16 anys podran escollir fins a tres propostes.

Es podrà votar o bé presencialment amb una butlleta física a través d’urnes i la presentació d’un document d’identitat a Lapallavacara de dilluns a divendres de vuit del matí a tres de la tarda i de cinc a set o bé en línea amb una butlleta a través de l’App Bústia Ciutadana o al web femlanostra.balaguer.cat. Caldrà incorporar el número del document d’identitat i la data de naixement.

Sis propostes d'inversió

La revegetació de l’Avinguda Països Catalans amb un pressupost de 39.000 euros; l’adequació de la vorera del pavelló Molí de l’Esquerrà, que té un cost de 59.000; el projecte d’adequació i millora del parc infantil annex del col·legi Mont-roig amb vora 72.000 euros d'inversió; la substitució de les cistelles de bàsquet del pavelló 1r d’octubre amb 44.000 euros; la retirada de la pantalla visual i instal·lació de zones d’ombra a les piscines del secà que en costaria 10.000 i la senyalització urbana, a la qual s'invertiria 30.500 euros.

Des del govern municipal s'apunta que aquestes inversions es sotmeten a la votació popular per tal que la ciutadania indiqui les prioritats per impulsar aquestes obres, que no estan contemplades com a prioritàries ni d'urgència per l'executiu. En aquest sentit, es destaca que les actuacions principals ja estaran incloses dins del pressupost que s'aprovarà en les properes setmanes. 

La partida destinada per a aquesta edició és de 150.000 euros i els resultats es faran públics el dia 25 de novembre.