inclusió social

L'associació AREMI guanya un dels Premis Solidaris ONCE Catalunya

Pel seu programa de senyalització en braille de diferents punts d’interès turístic del municipi que conformen l’itinerari circular que permet recórrer els carrers del nucli antic

per NacióGarrotxa, Castellfollit de la Roca | 14 de novembre de 2019 a les 09:03 |
Imatge de membres d'Aremi | Aremi Lleida
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal, l'accessibilitat universal i la vida independent. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.

Els premiats rebran l’obra escultòrica Solidaris en un acte públic que tindrà lloc dijous 28 de novembre a les 18.30 h a l’Auditori ONCE Catalunya (Gran Via, 400, de Barcelona).


Els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2019 són:

— A la Institució, Organització, Entitat o ONG:

Associació AREMI
— Al mitjà o projecte de comunicació:

TV3: ‘Viure la sordceguesa amb 12 anys’
— A la Persona Física:
Enric Morist, coordinador de CREU ROJA Catalunya
— A l'Empresa:
Suara Cooperativa
— A l'Administració Pública:
Ajuntament de Castellfollit de la Roca

“Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre a diari a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives, que moltes vegades són invisibles, i ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

El jurat ha estat format enguany per David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya; Manel Eiximeno, director CRE ONCE Barcelona; Eugenio Prieto, conseller general de l'ONCE; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social; Antonio Guillén, president del COCARMI; Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.

Associació AREMI

Per portar més de 40 anys dedicant-se a les persones amb paràlisi cerebral des que són nens fins que són grans. És una associació molt coneguda i reconeguda a la província de Lleida.

L’Associació AREMI és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que va néixer el 27 d’abril de 1976 com a iniciativa d’un grup de pares i mares amb fills o filles afectats de paràlisi cerebral o altres discapacitats físiques motòriques, que van veure la necessitat de crear un centre adequat a les necessitats que presentaven aquests nens i nenes.

L’entitat va posar en funcionament el Centre d’Educació Especial AREMI a l’octubre de 1977, en un edifici situat al marge esquerre del riu Segre. Al novembre de 1982, però, el riu va créixer, emportant-se el Centre. A partir d’aquí es va continuar la tasca en diferents ubicacions, fins al gener de 1990. Llavors es van posar en funcionament les noves instal·lacions al carrer Mestre Tonet.

L’any 1991 l’Associació crea el Servei de Residència. El 2008 AREMI amplia les places amb unes noves instal·lacions situades al carrer Garraf, de la capital de Ponent. Al 1993 es va posar en marxa el Centre Ocupacional amb l’objectiu de continuar oferint l’activitat terapèutica a les persones en edat adulta. L’Associació va impulsar el CLUB ESPORTIU AREMI per fomentar l’esport per a tothom.

Des de l’any 2003, també disposa del Centre per l’Autonomia Personal, SIRIUS-AREMI, un servei gratuït que ofereix informació, orientació i assessorament a persones amb discapacitat temporal i/o permanent i a la gent gran.

 

Participació