Polèmica a Aitona per un vot nul que ha donat la victòria a JxCat per davant d'ERC

La papereta estava taxada amb una X i va ser donada per bona posteriorment

Redacció
12 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:42h
Paperetes de votació
Paperetes de votació | Arxiu ND
ERC d'Aitona reclama a la Junta Electoral la revisió d'una papereta. Es tracta d'una papereta al Congrés la qual estava senyalada amb una X de dalt a baix. Els republicans denuncien que inicialment la mesa la van donar per nul·la, però que un cop acabat el recompte, la presidenta de la taula electoral va voler revalidar-la de nou, donant-la llavors per bona.
 
Els republicans recorden que quan una papereta esta 'tatxada' de dalt a baix, aquesta automàticament és nul·la. Per aquesta raó, i per a que quedés constància d'aquest canvi de consideració per part de la presidenta de la taula, els apoderats d'ERC van demanar que constés en acta i així poder reclamar posteriorment la revisió de la mateixa a la Junta Electoral.
 
Anna Casals, portaveu d'ERC a l'ajuntament, considera 'sospitós' aquest canvi d'actitud per part de la presidenta de la taula electoral, més en presència de la mateixa alcaldessa i posterior a que se sabés que ERC i Junts per Catalunya empataven en vots a Aitona. "Era l'última taula del poble per acabar el recompte, un cop finalitzat, casualment ERC i Junts per Catalunya empataven a 313 vots cadascú.

La papereta inicialment es va donar com a nul.la i sorprèn aquest canvi de pensament de la presidenta de taula, un cop va saber el resultat final del recompte a Aitona i després que l'alcaldessa se li acostés a parlar"
 
Davant la indignació que tant els representats republicans com els representats d'altres partits van mostrar, ERC Aitona va demanar que aquest canvi d'estat constés en acta per a poder reclamar-lo davant la Junta Electoral.