Diputació i Govern segellen el compromís per assegurar el desplegament de la fibra òptica

Es vol enllestir la connexió de totes les capitals de comarca l'any vinent i al 2023 a tots els municipis

La trobada ha tingut lloc aquest dimecres a la Diputació de Lleida
La trobada ha tingut lloc aquest dimecres a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
Redacció
07 de novembre del 2019
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, per parlar sobre l'objectiu del desplegament de la xarxa de fibra òptica arreu del país. En aquest sentit, han analitzat el desplegament anunciat recentment per part de Govern per tal d'arribar a totes les capitals de comarca del país l'any vinent, així com als municipis i polígons al seu pas de forma més immediata en una primera fase.

En el cas de la demarcació de Lleida, set capitals ja tenen connexió amb fibra òptica (la Seu d'Urgell, Balaguer, Tremp, Mollerussa, Cervera, Lleida i Tàrrega) i al 2020 s'enllestirà a les Borges Blanques, Sort, Solsona, Vielha i El Pont de Suert.

A banda de les capitals de comarca, totes dues administracions han abordat com es connecta el Compromís Nacional per al desplegament de la fibra òptica signat el passat mes de març entre el Govern i les quatre diputacions catalanes per tal d'arribar en una segona fase a la totalitat de municipis catalans l'any 2023. 

Durant la reunió també s'ha analitzat la necessitat de tornar a impulsar el Pacte Nacional per a la Societat Digital del Govern, les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d'infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial, que ha de ser sotmès a revisió i actualització els propers mesos.

Entre d'altres qüestions també han tractat diferents temes sobre l'estratègia de ciberseguretat i la cooperació entre administracions en aquest àmbit, així com el desplegament de l'administració digital a nivell municipal i supramunicipal com també contempla el Pacte Nacional per a la Seguretat Digital.