La Diputació de Lleida destina 279.000 euros a la recerca hospitalària a la demarcació

Amb la renovació del conveni de col·laboració amb l'IRBLleida i el Servei Català de la Salut

Redacció
05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:23h
IRB Lleida
IRB Lleida | ACN
La Diputació de Lleida ha donat continuïtat a la col·laboració que manté des de fa anys amb l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i el Servei Català de la Salut (SCS), amb la signatura del conveni de col·laboració en matèria de recerca hospitalària, pel qual la diputació lleidatana aporta 279.300 euros per a l'anualitat 2019.

El conveni, amb vigència des de l'1 de juliol del 2019 i fins el 31 de desembre del 2020, estipula que aquesta col·laboració es farà mitjançant el desenvolupament del Programa Post-MIR 2019 i de Promoció de la Recerca en Salut. Aquest programa implica una convocatòria d'ajuts per part de l'IRBLleida per a la contractació durant un any de nous professionals que hagin acabat el període de formació especialitzada (MIR, EIR, PIR o FIR) i estudiants predoctorals en ciències de la salut de la Universitat de Lleida (UdL).

El Programa Post-MIR 2019 i de Promoció de la Recerca en Salut destina ajuts en tres àmbits. Per una banda, ajuts post-residència per a la incorporació de professionals que hagin acabat el període de formació especialitzada (MIR, EIR, PIR, FIR o LLIR), entre els anys 2017 i 2019 i desitgin desenvolupar un projecte de recerca en salut. També preveu ajuts post-residència per a recerca en model porcí.

Es tracta d'ajuts específics per a la incorporació de professionals que, havent acabat dins dels anys 2017 a 2019 el període de formació especialitzada MIR en especialitats quirúrgiques, desitgin donar suport al desenvolupament de projectes en models experimentals del Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) de Torrelameu.

Finalment, el programa també incorpora ajuts per a la finalització de tesi doctoral destinats a estudiants de doctorat en ciències de la salut que estiguin esgotant una beca predoctoral concedida en concurrència competitiva, i que estiguin matriculats en el programa de doctorat en salut de la UdL.

La Diputació de Lleida col·labora en les actuacions relacionades amb la promoció i el benestar dels ciutadans que viuen en els municipis de la seva demarcació, entre les que es troben les activitats relacionades amb la salut prestada per entitats que donen assistència sanitària en el camp de l'atenció sanitària especialitzada i que desenvolupen al mateix temps activitats de recerca i docència, amb la finalitat de millorar directament i indirectament la qualitat de vida dels ciutadans.