El Tsunami Democràtic defensa l'exercici del dret a vot el 10-N

La plataforma anuncia que en les accions de la jornada de reflexió es provarà per primera vegada l'aplicació

Concentració del Tsunami Democràtic a la delegació del govern espanyol per exigir diàleg a Sánchez
Concentració del Tsunami Democràtic a la delegació del govern espanyol per exigir diàleg a Sánchez | Adrià Costa
NacióDigital
04 de novembre del 2019
El Tsunami Democràtic ha enviat un comunicat aquest diumenge per defensar el dret a vot a les eleccions espanyoles del 10-N. Desmenteix així els rumors i especulacions que aquests últims dies apuntaven que el moviment volia bloquejar els col·legis electorals el dia de la votació. Així mateix, el Tsunami ha explicat que durant les accions del 9 de novembre, la jornada de reflexió, es provarà per primera vegada l'aplicació es va fer pública el dia de la sentència del Suprem. D'aquesta manera es prepararà "la primera gran acció" que es durà a terme els dies 11, 12 i 13 de novembre.

El Tsunami també ha donat nous detalls de l'acció que volen fer el dia 9, coincidint amb la jornada de reflexió. La plataforma explica que volen fer una jornada de "desobediència" a la Junta Electoral i és per això que criden a omplir les places del país de les quatre de la tarda a les deu de la nit "amb una jornada política, cultural i festiva". "Si la repressió de l'Estat no s'atura per la jornada de reflexió, tampoc no s'aturarà la gent", diuen en el comunicat. A Barcelona, la convocatòria és a plaça de Catalunya a les 16h, on hi haurà actuacions musicals, parlaments i intervencions diverses.

El moviment insisteix que l'acció ha de de ser pacífica i no-violenta, i vol repetir iniciatives com les del moviment dels indignats i del 15-M en les jornades de reflexió del 2011 i 2015. "L'objectiu és fer reflexionar l'Estat i recordar-li que no pot restringir ni limitar el dret a la llibertat d'expressió, de reunió i de manifestació", apunta el Tsunami que insisteix que la solució del conflicte passa pel "diàleg i la negociació". Així mateix, animen entitats, agrupacions i associacions d'arreu del país a organitzar activitats i confirmar-les al correu [email protected]