ÀUDIO «Lo Martí de Térmens» admet que no s'acostuma a la presó i diu que «un ocell no sap viure engabiat»

Albert Martí porta empresonat 18 dies pels aldarulls de Lleida

Imatge de la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa | ACN
Redacció
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:53h
Albert Martí,"Lo Martí de Térmens", un dels cinc detinguts a Lleida que es troben en presó preventiva per les protestes per la sentència de l'1-O, ha agraït les "mostres de solidaritat" i ha dit que no s'acostuma a estar privat de llibertat. "L'Estat ens té engabiats com un ocell al qual volen tallar-li les ales però cap cel·la pot treure les ambicions de llibertat del nostre poble" ha explicat en un missatge de veu que s'ha escoltat aquest dissabte a la roda de premsa que han fet diversos familiars, amics i entorn dels detinguts per exigir la seva posada en llibertat.

També hi ha intervingut una membre dels grup de suport a l'Amadeu, un altre dels detinguts. L'acte ha reunit prop d'un centenar de persones i s'ha fet simultàniament a Barcelona, Girona i Tarragona.

En un àudio d'un minut de durada que es va gravar aquest 1 de novembre a la presó de Lleida, Martí ha assenyalat que porta "divuit dies privat de llibertat" i que no s'hi acostuma ja que "un ocell no sap viure engabiat". El missatge continua explicant que "la vida a la presó és molt monòtona" i que té "moltes ganes d'abraçar els amics i la família". El Martí també ha agraït "les mostres de solidaritat i tot l'escalf" que la gent els fa arribar.

A l'acte hi han participat familiars, amics i entorn dels detinguts a Lleida, així com també persones que "volem traslladar la nostra solidaritat a totes elles" ha explicat l'Andrea, membre del grup de suport a Martí.

En la seva intervenció ha denunciat "la violència policial, les negligències judicials i la vulneració de drets i llibertat" que "han caracteritzat les detencions i actuacions policials d'aquests dies" i també ha exigit la posada en llibertat de les cinc persones que es troben en presó provisional i de les dues que han estat enviades al CIE per posteriorment ser expulsades del país. També han demanat l'absolució de totes les persones "represaliades".

Lo Martí de Térmens, des de la presó (48 segons)